Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Groei in perspectief

Onderzoek naar inhoudelijk betekenisvolle groeiscores

Via hun leerlingvolgsysteem brengen basisscholen de leerresultaten van leerlingen in kaart. Het systeem levert vervolgens groeiscores die laten zien hoe iedere leerling zich ontwikkelt. Toch is de expertise van de leerkracht nodig om deze groeiscore écht in perspectief te zetten. Maar wat is dat perspectief?

Bekijk ook innovatiethema De klas van morgen

In dit project ...

Op dit moment weten we niet goed óf en hoe de informatie over de groei van leerlingen wordt gebruikt en geïnterpreteerd in de klas. Ook weten we niet in hoeverre leerkrachten hierin van elkaar verschillen.

  • Om daar achter te komen, ontwikkelen we vignetten. Dat zijn situatieschetsen aan de hand van verschillende kenmerken, zoals de mate van leergroei, het type leerling en de wijze van visualiseren.
  • Deze vignetten gebruiken we in 2023 in een peiling onder leraren. Op basis van welke argumenten gaan leerkrachten in welke situatie over tot handelen?
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken