Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie data

Coöperatie Examens MBO

In september 2022 werden in het mbo de laatste centrale examens rekenen afgenomen. Er moesten nieuwe rekenenexamens komen: instellingsexamens, waarvoor de ROC's zelf verantwoordelijk zijn. En die examens moesten gemaakt worden op basis van nieuwe rekeneisen. Om deze opdracht te organiseren richtten de ROC's gezamelijk de Coöperatie Examens MBO op. CitoLab ondersteunt de Coöperatie bij het maken en normeren van generieke digitale rekenexamens.

Opdracht CitoLab

De Coöperatie Examens MBO vroeg ons om ondersteuning bij:

  • de samenstelling van de nieuwe rekenexamens op mbo-niveaus 2, 3, en 4
  • de normering van deze examens
CitoLab - twee leerlingen gamen

Samenstelling van examens

De examens worden gemaakt en afgenomen met het Remindo-platform, dat ook de rapportage verzorgt. Wij trekken de itembank- en afnamegegevens uit de databases van Remindo. Op basis daarvan maken we bijvoorbeeld inzichtelijke overzichten van de bank.

Normering van examens

Met toets- en itemanalyses en overige documenten ondersteunen we de normeringsvergadering. De normeringsbeslissing vertalen we in grenswaarden voor de cijfergeving in Remindo, en na afloop van een afnameperiode leveren we overzichtsanalyses.

Looptijd

Sinds schooljaar 2022-2023 levert de Coöperatie ongeveer twee keer per jaar nieuwe toetsen uit voor de ROC’s. Sinds 2022 is CitoLab hierbij betrokken. Op termijn zullen we ook met gerichte rapportages helpen om de kwaliteit van beoordelingen te verbeteren.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken