Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie data

Stichting De Verre Bergen

Advisering "De Rekenfaculteit"

Stichting De Verre Bergen wil Rotterdam beter en sterker maken. Een van de programma’s van de stichting is “De Rekenfaculteit”. De Rekenfaculteit is een tutoring programma dat basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam helpt om via individuele begeleiding hun rekenvaardigheden te verbeteren. CitoLab ondersteunt de Rekenfaculteit. We brengen in kaart op welke manier het programma werkt om zo het programma verder te kunnen verbeteren.

Onderzoek naar de effectiviteit van de Rekenfaculteit

Stichting De Verre Bergen heeft CitoLab gevraagd om de effectiviteit van dit programma te onderzoeken. In de zomer van 2022 is het eerste effectiviteitsonderzoek uitgevoerd en in de loop van 2023 is de aanpak geoptimaliseerd. In de zomer van 2023 wordt een volgende effectiviteitsanalyse gedaan waarin ook retrospectieve analyses tot en met het schooljaar 2017-2018 zullen worden opgenomen.

CitoLab betrokken bij ontwikkeling BSA toetsen

De Rekenfaculteit-leerlingen maken naast reguliere toetsen van de aanbieder bij wie hun school haar LVS afneemt, ook drie keer per jaar een BSA (Basis Skills Assessment) dat door de Rekenfaculteit zelf is ontwikkeld. Deze toets dient aan het begin van het schooljaar als startmeting om de tutoren te helpen een plan van aanpak voor elke leerling op te stellen. Daarna kan de toets als indicatie worden gebruikt om de focus van de extra ondersteuning te evalueren en te kijken of deze aanslaat. CitoLab is sinds 2023 betrokken bij de ontwikkeling van de BSA toetsen en zal in het schooljaar 2023-2024 de toetsen doorlopend analyseren en evalueren.

Vanuit CitoLab zijn Silvia Rietdijk en Annemarie Timmers betrokken bij de uitvoering van deze twee projecten.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken