Direct naar inhoud
Leerling en docent voortgezet onderwijs

Groepsrapportages

Vergelijkingsinstrument voor resultaten van jouw examenkandidaten

Direct na de eindexamens start Stichting Cito met normeringsonderzoeken. En daarvoor hebben we afnamegegevens nodig. Van zoveel mogelijk scholen en zoveel mogelijk leerlingen. De resultaten van je leerlingen op schriftelijke examens en cspe's stuur je door via Wolf, ons speciale computerprogramma. Voor de digitale examens ontvangen we de gegevens via DUO.
Voor een groepsrapportage accordeer je bij voorkeur de gegevens van alle leerlingen voor Cito. Via de groepsrapportage ontvang je je eigen gegevens verrijkt terug. In de groepsrapportage worden de resultaten van jouw examenkandidaten op onderdelen uit het examen vergeleken met het landelijk gemiddelde. Een mooi instrument om je eigen onderwijs te evalueren!

Groepsrapportage voor jou

Handig vergelijkingsinstrument
Een groepsrapportage vergelijkt de resultaten van jouw examenkandidaten met die van een landelijke steekproef. Daardoor zie je direct hoe jouw leerlingen en jouw school het hebben gedaan. Je kunt de groepsrapportage gebruiken voor zelfevaluatie of als benchmark. Bekijk een voorbeeld groepsrapportage.

Wanneer ontvang je de groepsrapportages?

Algemene vakken 1e tijdvak | begin juli 2024
Beroepsgerichte vakken | september 2024
Digitale examens | september 2024

Leerlingen voortgezet onderwijs

Geef de scores van je leerlingen door voor de normeringsonderzoeken en ontvang een groepsrapportage.

Naar Wolf


Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken