Direct naar inhoud
Leerling en docent voortgezet onderwijs

Groepsrapportages

Vergelijkingsinstrument voor resultaten van jouw examenkandidaten

Direct na de eindexamens start Stichting Cito met normeringsonderzoeken. En daarvoor hebben we afnamegegevens nodig. Van zoveel mogelijk scholen en zoveel mogelijk leerlingen. De resultaten van je leerlingen stuur je door via Wolf, ons speciale computerprogramma. Voor de digitale examens ontvangen we de gegevens via DUO. Via de groepsrapportage ontvang je je eigen gegevens verrijkt terug. In de groepsrapportage worden de resultaten van jouw examenkandidaten op onderdelen uit het examen vergelijken met het landelijk gemiddelde. Een mooi instrument om je eigen onderwijs te evalueren!
Voor een groepsrapportage accordeer je bij voorkeur de gegevens van alle leerlingen voor Cito.

Groepsrapportage voor jou

Handig vergelijkingsinstrument
Een groepsrapportage vergelijkt de resultaten van jouw examenkandidaten met die van een landelijke steekproef. Daardoor zie je direct hoe jouw leerlingen en jouw school het hebben gedaan. Je kunt de groepsrapportage gebruiken voor zelfevaluatie of als benchmark. Bekijk een voorbeeld-Wolf-groeps-rapportage of een voorbeeld Facet-groepsrapportage.

Vragen clusteren
In de groepsrapportages worden de eindexamenvragen geklusterd. Hoe dit gebeurt, verschilt per examen. Naar de clusteringscriteria.

Schoolbeleid
Groepsrapportages zijn op verschillende manieren in te zetten. Bekijk de Opties en overwegingen.

Leerlingen voortgezet onderwijs

Geef de scores van je leerlingen door voor de normeringsonderzoeken en ontvang een groepsrapportage.

Naar Wolf


Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken