Direct naar inhoud
Leerlingen primair onderwijs op het schoolplein

Leerlingenraad: voor groep 6,7 en 8

Op de basisschool maak je best veel verschillende toetsen. Sommige kinderen vinden toetsen maken heel spannend. Maar waarom eigenlijk? En hoe kunnen we het minder spannend maken? Praat jij weleens over hoe je een toets hebt gemaakt? Vind je dat fijn of juist niet?

Wij vinden toetsen vooral handig voor jouw leerkracht! Het laat zien wat je al kan en wat je leerkracht nog eens moet uitleggen. Vind jij dat ook? Of denk jij daar anders over? Meld je dan aan voor onze leerlingenraad.

Hoe krijg jij je toetsresultaten te horen op school?

Op 18 mei mochten we 10 jongens en meisjes uit het hele land ontvangen bij Cito. Ze waren goed voorbereid: lijstjes met eigen vragen, lijstjes met tips en tops uit de klas en van vriendjes. In de Trots van september 2022 lees je alle tips en tops terug.

Bekijk hier alle foto's van deze dag

Over de leerlingenraad

Elk jaar nodigen we leerlingen uit om met ons mee te denken in de leerlingenraad. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden om van leerlingen te horen hoe zij onze instrumenten beleven. Met ideeën uit de leerlingenraad kunnen we onze toetsen en andere producten nog beter maken. We leren over hoe onze producten worden gebruikt en hoe we leerlingen, ouders/verzorgers én leerkrachten nog beter kunnen ondersteunen.

Leerlingen primair onderwijs

Laat je horen!

Heb jij ook nog een tip of top voor ons? Wil jij ook een keer een leerlingenraad bijwonen of lijkt het je leuk als we een keer bij jou in de klas komen? Leuk! We horen graag van je!

Stuur ons een mail via leerlingenraad@cito.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken