Direct naar inhoud
Leerling voortgezet onderwijs

Wolf

Uitwisselprogramma voor examengegevens

Direct na de eindexamens start Stichting Cito met normeringsonderzoeken. En daarvoor hebben we afnamegegevens nodig. Van zoveel mogelijk scholen en zoveel mogelijk leerlingen. De resultaten van je leerlingen stuur je door via Wolf.

Inloggen Wolf

In Wolf zet je direct na de examens leerlingresultaten door naar Stichting Cito. Die gegevens zijn onmisbaar voor het bepalen van de N-termen.

Ga naar inlogpagina
Leerling en docent voortgezet onderwijs

Met Wolf:

  • help je je leerlingen. Want hoe meer examengegevens wij binnenkrijgen, hoe nauwkeuriger wij het College voor Toetsen en Examens kunnen adviseren over de N-term.
  • help je jezelf. Je krijgt van ons een groepsrapportage, waarin we de resultaten van jouw examenkandidaten op onderdelen uit het examen vergelijken met het landelijk gemiddelde. Een mooi instrument om je eigen onderwijs te evalueren!
  • help je de schooladministratie. Je kunt Wolf gebruiken om de tweede correctie snel en efficiënt af te werken. Daarna kunnen de gefiatteerde scores uitgewisseld worden met het leerlingadministratie-systeem. Zo heb je direct per leerling de juiste score bij het juiste examen.

Hoe werkt Wolf?

  • Makkelijk meedoen Wolf is webbased en wijst zich vanzelf. Je kunt je gegevens 24/7 invoeren, waar je maar wilt. Je start Wolf via een speciale link. Die krijg je als accountbeheerder toegezonden via Stichting Cito en als examinator via de Wolf-accountbeheerder van je eigen school.
  • Extra functionaliteiten Wil je groepsrapportages ontvangen, de tweede correctie uitvoeren en gefiatteerde scores uitwisselen met het LAS? Dat kan als het bevoegd gezag een Dienstverlenings- en verwerkersovereenkomst met Stichting Cito invult en ondertekent. De Dienstverlenings- en verwerkersovereenkomst Wolf is najaar 2023 aan bevoegd gezagen aangeboden via de Dienst Verwerkersovereenkomsten van Kennisnet. Deze overeenkomst is geldig voor onbepaalde tijd.
  • Voor een groepsrapportage Voor een groepsrapportage zet je de gegevens van alle leerlingen door naar Stichting Cito. Als ondergrens geldt dat we de gegevens van zes leerlingen nodig hebben. De accountbeheerder ontvangt een e-mail als jullie de rapportages kunnen downloaden.
  • Tweede correctie Als eerste corrector zet je ingevoerde scores met één druk op de knop door naar de tweede corrector. Als tweede corrector zie je die gegevens, zodra de groep is doorgezet, in Wolf.
  • Uitwisseling met LAS Na afronding van de tweede correctie kun je als accountbeheerder de gefiatteerde scores exporteren. Deze scores kun je vervolgens importeren in je leerling-administratiesysteem. Zo heb je direct per leerling de juiste score bij het juiste examen.

Wanneer kun je Wolf inrichten?

Wolf is elk examenjaar online van half maart tot en met eind oktober. Voor examenjaar 2024-2025 kun je Wolf gebruiken vanaf:

Beroepsgerichte vakken | 21 maart 2025
Algemene vakken 1e tijdvak | 15 april 2025
Algemene vakken 2e tijdvak | 6 juni 2025

Wolf-accountbeheerders van de beroepsgerichte vakken ontvangen half maart een instructiemail met inloggegevens. De instructiemail voor de Wolf-accountbeheerders van de algemene vakken zal half april worden verstuurd.

Als docent met eindexamen-klassen heb ik veel met Wolf te maken. Ik ben onder de indruk van de logica van het systeem. Het werkt perfect, vooral als je de moeite neemt de handleiding gewoon te lezen.

drs. B. Florijn, docent geschiedenis en maatschappijleer, examensecretaris havo/vwo

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken