Direct naar inhoud

Wettelijke verplichting

Erkende kwaliteitsstandaard ontwikkelen?

Steeds meer Europese regels en richtlijnen bepalen de nationale regelgeving. Als organisatie kunt u uw professionals helpen hieraan te voldoen. Met een certificaat of keurmerk kunt u aantonen dat producten, diensten, processen of arbeidsomstandigheden aan de gestelde veiligheids-, kwaliteits- of milieueisen voldoen. Met persoonscertificering kunt u aantonen dat uw professionals over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken.

Erkende kwaliteit

Al jarenlang ondersteunt Cito uiteenlopende organisaties bij het borgen van kwaliteit en vakmanschap. Wij denken graag mee in het ontwikkelen van de erkende kwaliteitsstandaard waarmee uw professionals voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Onze expertise is het opzetten van examenketens en persoonscertificering. Niet alleen toetsen we kennis, maar we kunnen ook een meetlat ontwikkelen voor praktische vaardigheden en competenties.

Lees meer over persoonscertificering

Psychometrisch fundament, kwaliteit verzekerd

De examens en toetsen van Cito maken het makkelijker om te laten zien dat uw professionals voldoen aan geldende (morele) verplichtingen in uw branche. Dat komt omdat onder alles wat we doen een stevig psychometrisch fundament zit. Kwaliteit van toetsen is niet voor niets een belangrijk speerpunt in onze organisatie.

Alles over betrouwbare beoordeling met Cito

Fijn om te weten: Cito is dé expert in examinering

  • Al meer dan 55 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
  • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
  • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van testing and assessment companies
  • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
  • Ervaren toetsexperts en deskundige projectleiders

Wat is het verschil tussen een certificaat en een keurmerk?

Een certificaat is een document

Een certificaat is een schriftelijke verklaring, waarin staat dat een product, proces, persoon, kwaliteitssysteem of dienst aan bepaalde eisen voldoet. Certificaten helpen consumenten en bedrijven om een keuze te maken bij aankopen. Cito ondersteunt bij persoonscertificering; het aantoonbaar maken van vakbekwaamheid van professionals.

Een keurmerk is een beeldmerk

Een keurmerk is een beeldmerk op een product of bij een beschrijving van een dienst. Het laat zien dat een product of dienst aan de eisen voldoet die bij dat keurmerk horen. Keurmerken helpen consumenten en bedrijven om een keuze te maken bij aankopen.

Lees meer over certificaten en keurmerken op rijksoverheid.nl

Contact

Vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem vrijblijvend contact op met Willem-Jan van Gendt.

Bereikbaar ma t/m vr (09.00 – 17.00 uur)
Bellen (026) 352 13 64
E-mail advies-zakelijk@cito.nl

Zoeken