Direct naar inhoud

Audits

Voor hogescholen en universiteiten

Je kent het belang van het ontwikkelen en bewaken van een systeem voor kwaliteitszorg en kwaliteitsverbetering. Daarom werk je continu en systematisch aan kwaliteitsverbetering.
Een interne of externe audit helpt de stand van zaken in het proces van toetsing en examinering inzichtelijk te maken. Én biedt aanknopingspunten voor verbetering. Steeds meer onderwijsinstellingen zien hier de toegevoegde waarde van.

Het resultaat

De voordelen van een interne en/of externe audit uitgevoerd door onze experts:

 • Je brengt kwaliteitszorg toetsing en examinering op orde
 • Je krijgt handvatten voor verbetering van examenprocessen
 • Je bent met je opleiding optimaal voorbereid op bezoek van de inspectie of audits door de NVAO
 • Je krijgt als instelling een praktisch, onafhankelijk en objectief resultaat
Zorg ervoor dat de examinering voldoet aan de wet- en regelgeving.

Daarom een audit

'Voldoen aan de standaarden' is natuurlijk geen doel op zich. Je wilt je studenten zo betrouwbaar mogelijk toetsen en daarom werk je systematisch aan kwaliteitsverbetering en -bewaking van examenprocessen. Om die reden is een audit bij veel hbo-instellingen al een vast onderdeel van het kwaliteitszorgbeleid.

Interne of externe audit?

 • Externe audit uitvoeren
  Bij een externe audit voeren 2 auditoren van Cito zelfstandig het onderzoek uit. Hiervoor gebruiken we de kwaliteitsstandaarden van de NVAO. Je ontvangt van ons, op basis van analyses en conclusies, een heldere rapportage met feedback en aanbevelingen.

 • Interne audit begeleiden
  Wil je de kwaliteitszorg meer vanuit je eigen organisatie opzetten? Kies dan voor een interne audit. Je eigen medewerkers voeren de audit uit, waarbij ze door Cito ondersteund worden. Het trainen van medewerkers behoort ook tot de mogelijkheden.
Een audit geeft zicht op de stand van zaken van het proces van toetsing en examinering. Ook geeft het aanknopingspunten voor verbetering. Wij helpen je graag bij het begeleiden, organiseren en uitvoeren van een audit.

Onze meerwaarde

Onze objectiviteit, de ruime ervaring en kennis van zaken én wij kunnen optreden als intermediair bij zaken die intern gevoelig liggen. Ook kunnen wij beoordelingsinstrumenten voor de audit uitleggen en indien gewenst inzetten. Bij een interne audit heeft de expert van Cito een adviserende rol. Je kunt kiezen voor een interne of externe audit of een combinatie hiervan.

Fijn om te weten: Cito is dé expert in examinering

 • Al 50 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
 • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
 • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van testing and assessment companies
 • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
 • Deskundige en ervaren trainers
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken