Direct naar inhoud
Leerkracht en leerling primair onderwijs

Stap 2: Datamigratie

Stap 1 is succesvol afgerond als je alle deelstappen hebt doorlopen én het systeem een nachtverwerking heeft gehad. Dit betekent dat alle leerling-, groeps- en leerkrachtinformatie in Leerling in beeld staan. Je kunt nu verder met stap 2. Controleer voordat je verdergaat met stap 2 met de tegel in Basispoort of alle leerlinggegevens in Leerling in beeld staan. In stap 2 verhuis je de historische toetsresultaten van de LVS 3.0-toetsen naar Leerling in beeld.

Let op: kies je ervoor om geen data te migreren? Geef dit aan in de selfservice-portal zodat we weten dat je stap 2 wilt overslaan. Daarna kun je de applicatie sluiten en ben je klaar met deze stap.

Stap 2, zo ga je te werk:

1. Inloggen
Gebruik om in te loggen de volgende link: instappen.cito.nl. Inloggen in de selfservice-portal doe je met het e-mailadres waarop je onze e-mail hebt ontvangen.
• Tip: gebruik geen mobiel of tablet, maar een desktop of laptop.
• Tip: ben je je wachtwoord vergeten? Vul je e-mailadres in en kies voor ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuwe aan te vragen.

2. Kies voor Stap 2
Klik links op het scherm op: Start – Mijn instappen – en kies bij Project voor Stap 2. (zie onderstaand plaatje)

3. Instructies volgen
Volg de instructies aan de rechterkant van het scherm.

4. Datamigratie
Gelukt? De dag na de datamigratie kun je inloggen in Leerling in beeld en de gegevens controleren. Je kunt nu toetsen plannen, afnemen en data inzien in de rapportages.

Goed om te weten:
• De stappen voor het migreren van je historische data zijn afhankelijk van waar de data vandaan komen (CP LOVS en/of ParnasSys óf Esis). Je voert alleen de stappen uit die voor jouw school van toepassing zijn.
• In de selfservice-portal vind je rechts in het scherm de beschrijvingen per systeem. Geef na uitvoeren aan of het gelukt is in het antwoord-vak.
• Na het succesvol doorlopen van de stappen is de datamigratie een feit. De toetsresultaten van de LVS 3.0-toetsen zijn verhuisd naar Leerling in beeld.
• Na voltooien van de datamigratie, heeft CP LOVS de modus 'alleen lezen'. Je kunt daar dan geen data meer invoeren, enkel data inzien.

Stap 2 afgerond? Je kunt nu rapportages inzien

Stap 2 afgerond? Jij en je collega's kunnen de rapportages gaan gebruiken. Het kan zijn dat stap 2 iets langer nodig heeft om te verwerken waardoor het langer dan 3 dagen kan duren. Zodra de data succesvol zijn overgezet, ontvang je een mail van ons zodat je met de derde (laatste) stap aan de slag kunt: het maken van de DULT-koppeling.

Let op!
Je hebt stap 3 nog niet uitgevoerd. De DULT-koppeling is nog niet ingeschakeld, waardoor er nog geen resultaten worden teruggekoppeld naar je LAS.

Handig wanneer je voor het eerst inlogt
• Video: korte rondleiding in Leerling in beeld
• Pdf: eerste keer inloggen in Leerling in beeld

Goed om alvast te regelen
• Nieuw! Wil je snel wegwijs worden in Leerling in beeld? Bekijk dan de online bijeenkomst: Soepel starten met Leerling in beeld
• Toets je op papier? Bestel je papieren boekjes via de webshop: Materialen pakket basis | Materialen pakket compleet
• Wil je een verdiepende training volgen? Bekijk hier het actuele aanbod

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken