Direct naar inhoud
dak Cito

Maak kennis met onze toezichthouders

mr. Fatimazhra Belhirch

Lid Raad van Toezicht en lid commissie Onderwijs & Kwaliteit

Fatimazhra Belhirch

‘Cito is een unieke organisatie die wetenschappelijke inzichten en passie voor onderwijs combineert. Het staat voor krachtig onderwijs. En al sinds de oprichting in 1968 heeft het ‘Gelijke kansen voor iedereen’ als missie. Dit is een streven dat ik zeer ondersteun. Onderwijs draag ik een warm hart toe. Het is een van de cruciale factoren voor gelijke kansen in de samenleving. Goed onderwijs en het juiste onderwijs zorgt ervoor dat kinderen en jong volwassenen weerbaar en zelfredzaam worden gemaakt. Waardoor ze sterker in hun schoenen staan en later een duurzame toekomst kunnen opbouwen.

Kansengelijkheid heeft momenteel – terecht – veel aandacht in Nederland. Onder andere vanwege de steeds groter wordende groep mensen die in armoede leeft. Het is daarom dan ook een onderwerp dat mij nauw aan het hart ligt. Diversiteit en inclusiviteit speelt hierbij ook een belangrijke rol. Want daar gaat het juist om. Door meer diversiteit en inclusiviteit zorg je voor bredere kansengelijkheid. Vanuit mijn functie als directeur-bestuurder bij het UAF, waar we gevluchte studenten en professionals ondersteunen bij het vinden van een passende studie en passend werk om een duurzame toekomst in Nederland op te bouwen, zie ik hoe belangrijk goed en passend onderwijs is.
Als toezichthouder bij Cito kan ik naast mijn passie voor onderwijs, kansengelijkheid en diversiteit en inclusiviteit, ook een substantiële bijdrage leveren als ervaren bestuurder en toezichthouder die zowel ruime ervaring heeft met governance-vraagstukken alsmede complexe bestuursprocessen. Toezichthouden is voor mij toegevoegde waarde leveren en kennis overdragen.’

Dagelijkse functie(s) en nevenfuncties

Functie

  • Directeur-bestuurder Stichting voor Gevluchte Student UAF
  • Lid Eerste Kamer

Nevenfuncties

  • Voorzitter RvT Scapino Ballet Rotterdam
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken