Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Leerling voortgezet onderwijs

Wolf

Uitwisselprogramma voor examengegevens

Direct na de eindexamens start Stichting Cito met normeringsonderzoeken. En daarvoor hebben we afnamegegevens nodig. Van zoveel mogelijk scholen en zoveel mogelijk leerlingen. De resultaten van je leerlingen stuur je door via Wolf, ons speciale computerprogramma.

Inloggen computerprogramma Wolf

Wolf is het computerprogramma waarmee je direct na de examens leerlingresultaten doorzet naar Stichting Cito. Die gegevens zijn onmisbaar voor het bepalen van de N-termen.

Ga naar inlogpagina
Leerling en docent voortgezet onderwijs

Met Wolf:

  • help je je leerlingen. Want hoe meer examengegevens wij binnenkrijgen, hoe nauwkeuriger wij het College voor Toetsen en Examens kunnen adviseren over de N-term.
  • help je jezelf. Je krijgt van ons een groepsrapportage, waarin we de resultaten van jouw examenkandidaten op onderdelen uit het examen vergelijken met het landelijk gemiddelde. Een mooi instrument om je eigen onderwijs te evalueren!
  • help je de schooladministratie. Je kunt Wolf gebruiken om de tweede correctie snel en efficiënt af te werken. Daarna kunnen de gefiatteerde scores uitgewisseld worden met het leerlingadministratie-systeem. Zo heb je direct per leerling de juiste score bij het juiste examen.

Hoe werkt Wolf?

  • Makkelijk meedoen Wolf is een webbased computerprogramma. Het programma wijst zich vanzelf. Als examinator kun je je gegevens 24/7 invoeren, waar je maar wilt. Je start Wolf op via een speciale link. Die krijg je toegezonden via de Wolf-accountbeheerder van je eigen school. Je krijgt ook weer een e-mail als je je rapportage kunt downloaden.
  • Extra functionaliteiten Wil je groepsrapportages ontvangen, de tweede correctie uitvoeren en gefiatteerde scores uitwisselen met het LAS? Dat kan als het bevoegd gezag een Dienstverlenings- en verwerkersovereenkomst met Stichting Cito invult en ondertekent. De Dienstverlenings- en verwerkersovereenkomst Wolf is najaar 2023 aan bevoegd gezagen aangeboden via de Dienst Verwerkersovereenkomsten van Kennisnet. Deze overeenkomst is geldig voor onbepaalde tijd.
  • Voor een groepsrapportage Voor een groepsrapportage zet je bij voorkeur de gegevens van alle leerlingen door naar Cito. Als ondergrens geldt dat we de gegevens van zes leerlingen nodig hebben.
  • Tweede correctie Als eerste corrector zet je ingevoerde scores met één druk op de knop door naar de tweede corrector. Als tweede corrector zie je die gegevens, zodra de groep is doorgezet, in Wolf.
  • Uitwisseling met LAS Na afronding van de tweede correctie kun je als accountbeheerder de gefiatteerde scores exporteren. Deze scores kun je vervolgens importeren in je leerling-administratiesysteem. Zo heb je direct per leerling de juiste score bij het juiste examen.

Wanneer kun je Wolf inrichten?

Beroepsgerichte vakken I omstreeks 22 maart 2024
Algemene vakken 1e tijdvak I 5 april 2024

Wolf-accountbeheerders van de beroepsgerichte vakken ontvangen half maart 2024 een instructiemail met inloggegevens. De instructiemail voor de Wolf-accountbeheerders van de algemene vakken zal begin april worden verstuurd.

Als docent met eindexamen-klassen heb ik veel met Wolf te maken. Ik ben onder de indruk van de logica van het systeem. Het werkt perfect, vooral als je de moeite neemt de handleiding gewoon te lezen.

drs. B. Florijn, docent geschiedenis en maatschappijleer, examensecretaris havo/vwo

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken