Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Leerling voortgezet onderwijs

Toetsrapportages

Leerling- en groepsrapportages leerlingvolgsysteem

Toetsen zijn geen doel, maar een middel. Een middel waarmee je - goed én eerlijk - inzicht krijgt in hoe het met elke leerling gaat. Zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wat heb jij nodig om je leerlingen optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling? Het Cito Volgsysteem VSO en PrO heeft uitgebreide rapportagemogelijkheden die je ondersteunen in het aanbieden van passend onderwijs.

Alternatief leerling rapport

Haal jij er het maximale uit?

  • Alternatief leerlingrapport
  • Alternatief groepsrapport

Direct na het maken van de digitale toetsen van het leerlingvolgsysteem krijg je de uitslagen van je leerling. Ruwe toetsscores worden omgezet in vaardigheidsscores. Die geven je inzicht in wat je leerling al kan en wat zijn of haar niveau is. Belangrijk voor onderwijs op maat en om tijdig bij te sturen!

Algemene informatie over de rapportages

Heeft je leerling een toets gemaakt? De resultaten kun je inzien via Computerprogramma LOVS. In een alternatief leerlingrapport krijg je inzicht in:

  • toetsscore
  • vaardigheidsscore
  • niveau

Interpreteren van scores

Op basis van uitkomsten van verschillende toetsen binnen een leergebied kun je vaardigheidsscores vergelijken en kijken in hoeverre een leerling in zijn of haar ontwikkeling is gegroeid. Voor elk leergebied heeft Cito in samenwerking met het werkveld een specifieke vaardigheidsschaal ontwikkeld. Ook tussen beide varianten van het leerlingvolgsysteem in een leergebied zitten verschillen in de vaardigheidsschaal die gelinkt is aan de kerndoelen. Zien hoe het werkt? Bekijk deze video's:

Heb je interesse en wil je advies?

Met de rapportages van de toetsen binnen het leerlingvolgsysteem VSO en PrO krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van élke leerling. En inzicht in welke leergebieden hij of zij extra ondersteuning of uitdaging kan gebruiken.

Advies nodig?

Wil je méér halen uit de toetsrapportages van het Cito Volgsysteem VSO en PrO? Of heb je interesse in dit leerlingvolgsysteem en is advies welkom? Wij helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen! Neem contact op met onze adviseurs via klantenservice@cito.nl.


Ook interessant

  • Cito-adviestraject Verbeter uw toetsbeleid
  • Congres Cito Special (gratis)
Leerlingen voortgezet onderwijs in de kantine

Rapportage leerlingen VSO Dagbesteding

De rapportages van de toetsen van het leervolgsysteem VSO Dagbesteding geven een indicatie van het niveau van de leerling op de leerlijnen die door CED-Groep en Rekenboog.zml zijn opgesteld.

Rapportage leerlingen VSO Arbeid en PrO

De rapportages van de toetsen van het leervolgsysteem VSO Arbeid PrO geven een indicatie van het functioneringsniveau. Dit helpt je om te ontdekken hoe goed een leerling een bepaalde vaardigheid beheerst.

Scholen die systematisch hun toetsgegevens analyseren – en gebruiken voor de inrichting van hun onderwijs – halen betere resultaten. Dit blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken