Direct naar inhoud

"Mensen helpen of iets bijbrengen, daar word ik gelukkig van"

Maak kennis met Nico Dieteren. Voordat Nico bij Cito in vaste dienst kwam, werkte hij twaalf jaar als leraar Aardrijkskunde en Economie. Gedurende zijn tijd als docent, schreef hij al mee aan de eindexamens voor het vak Economie. In 1999 besloot Nico om zich volledig te wijden aan de eindexamens.

Anno 2021 is Nico nog steeds heel blij om bij Cito te werken en maakte hij veel bijzondere momenten mee. “Ik heb het altijd heel leuk gevonden om te communiceren met mensen uit andere culturen en in andere talen te spreken. Nadat ik jarenlang examens maakte, was het tijd om mijn liefde voor talen en culturen in mijn carrière te integreren. Nu ik werk als senior adviseur, komt alles samen. Mijn ervaring als docent, mijn liefde voor taal, de passie om mensen te helpen en de uitdaging waar ik naar op zoek was.”

Voor zijn werk als consultant en trainer reisde hij af naar onder andere Kazachstan. “Het project in Kazachstan zie ik als het project waar ik het meest trots op ben. Jarenlang was Cito betrokken bij een project wat gericht was op de nieuwe generatie in Kazachstan. Cito werkte mee aan het ontwikkelen van een programma om het onderwijs te verbeteren en naar een hoger plan te tillen.”

Nico krijgt vooral energie van het contact met mensen die werken in en voor het onderwijs. “Mensen helpen of iets bijbrengen, daar word ik gelukkig van. Ook de waardering die je krijgt als je mensen verder helpt in hun ambities en het behalen van doelen. Naast werk laad ik op van een eind fietsen. Voordat we thuis werkten, fietste ik iedere dag van Nijmegen naar het kantoor in Arnhem. Sinds de lockdown fiets ik tot de helft en weer terug of maak ik een uitgebreide wandeling, om toch mijn ritueel te behouden en ’s ochtends vroeg al fris aan de dag te beginnen. Zo kan ik mijn werk toch vol energie doen.”

Zijn motto? “Geef een man een vis en hij kan een dag eten. Leer een man om te vissen en hij kan iedere dag eten.” Een gezegde van filosoof Confucius, dat voor Nico perfect aansluit op de kracht van Cito.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken