Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Docenten middelbaar beroepsonderwijs

Certificering

Als examencommissielid, beoordelaar of constructeur moet je kunnen aangeven hoe beslissingen over cijfers en diploma’s zo objectief mogelijk worden genomen.
Certificering via Cito betekent bewust en verantwoord met beslissingen over studenten omgaan: als gecertificeerd examenfunctionaris laat je zien dat er terecht vertrouwen in jouw oordeel wordt gesteld.
Cito certificeert examenfunctionarissen volgens de NVE-profielen.

Graag wil ik een compliment maken voor de duidelijke beschrijving van de opdracht voor Hercertificering. Het zorgt ervoor dat ik ook direct zin krijg om mijn portfolio te ‘vullen’

I. Doornink

Wat doet Cito tijdens jouw certificeringstraject?

Certificering door Cito kan het logische vervolg zijn van een training. Maar dat hoeft niet: ook zonder voorafgaande training kun je je laten certificeren door Cito. Cito begeleidt je tot jouw certificaat van A tot Z, van inschrijving tot uitreiking. Wij staan niet ergens bij de eindstreep maar begeleiden je vanaf de start. Je krijgt een duidelijke opdracht, een volledigheidscheck op jouw materiaal, mogelijkheid tot feedback bij de beoordeling en de mogelijkheid om aanvullend bewijs in te leveren.

Cito Certificering staat voor een gedegen en transparant certificeringstraject met éénduidige planning, heldere communicatie, ruimte om onderweg vragen te stellen, een zorgvuldige klachten- en bezwaarprocedure (zie Reglement Cito Certificering).

Nice to have of need to have?

De deskundigheid van examinatoren en examencommissies ligt altijd onder de loep. Dat is logisch, want de waarde van een diploma moet onbetwijfelbaar zijn. Daarom hoort deskundigheidsbevordering op het gebied van toetsen en examineren in de beleidsplannen van onderwijsinstellingen. Steeds meer scholen stellen concrete doelen. Certificering maakt behalen van deze doelen inzichtelijk.

Docenten middelbaar beroepsonderwijs

Cito: Erkende Certificerende Instelling

Cito is een NVE (Nederlandse Vereniging van examens) Erkende Certificerende Instelling en certificeert examenfunctionarissen op basis van een aantal van de NVE profielen en standaarden. Cito streeft naar transparantie voor de klant en de kandidaten.

Inschrijving in het NVE register

Na het behalen van je certificaat, kom je in het register van de Nederlandse Vereniging van examens (NVE). Dat is een landelijk register waarin vijf jaar zichtbaar is dat jij bewezen deskundig bent.

Voor mij betekent de samenwerking met Cito, een onafhankelijke partij betreffende het kwalitatief goed en volledig opleiden van examinatoren, dat het laten meekijken door hun in onze keuken van echte meerwaarde is voor de deskundigheid waar wij voor staan.

Laura Wester

We helpen je graag verder

Wanneer je contact met ons opneemt, helpt Caroline je graag verder. Zij verzorgt samen met een trainer of adviseur de intake, waarna er een programma op maat wordt samengesteld en een offerte wordt opgemaakt. Heb je nog andere vragen, ook die beantwoordt zij graag.

Vul onderstaand formulier in of neem vrijblijvend contact op met Caroline Soerjo-Theewis via citoconsult@cito.nl of (026) 352 15 01.

Docenten middelbaar beroepsonderwijs

Fijn om te weten: Cito is dé expert in examinering

  • Al 50 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
  • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
  • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van testing and assessment companies
  • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
  • Deskundige en ervaren trainers
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken