Direct naar inhoud
Docenten middelbaar beroepsonderwijs

Lid vaststellings-commissie in het mbo

Als lid van de toets- of vaststellingscommissie in het mbo ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van beoordelingsinstrumenten binnen de organisatie.
Een belangrijke taak. Wil je een onafhankelijk bewijs van kwaliteit van eigen werk, voor jezelf én je organisatie? Laat je certificeren als Lid toets-/vaststellingscommissie en toon daarmee je kennis en vaardigheden aan. Het certificaat is gebaseerd op het bijbehorende NVE functieprofiel.

Wat gaan we doen tijdens dit traject?

Je levert aan de hand van gestelde criteria een portfolio aan, met daarin een door u vastgestelde schriftelijke toets met open of gesloten vragen én een authentieke praktijktoets. Het samenstellen van het portfolio neemt gemiddeld 20 uur in beslag.

Je portfolio wordt door twee Cito-assessoren onafhankelijk van elkaar beoordeeld. Wanneer dit aan de gestelde eisen voldoet dan ontvangt u het certificaat Lid toets-/vaststellingscommissie. Hiermee kunt u zich laten registreren in het NVE Register voor Examenfunctionarissen. Het certificaat is 5 jaar geldig.

Is uw portfolio onvolledig, dan mag u uw portfolio één keer bijstellen.

Na de certificering als lid vaststellings-commissie mbo

  • Ben je aantoonbaar bekwaam
  • Ben je breed inzetbaar
  • Kun je gedegen mondeling en schriftelijk rapporteren
  • Kun je je laten opnemen in het Register voor Examenfunctionarissen van de NVE
"Met een certificaat is je deskundigheid aantoonbaar."
Rick van Lent, trainer/adviseur

Toelatingseisen

Het certificeringstraject Lid vaststellingscommissie in het mbo is geschikt voor iedereen binnen het mbo die zich bezig houdt met het vaststellen van toetsen en examens én leden van vaststellingscommissies en/of examencommissies. Vereist is dat je ervaring hebt met het vaststellen van kennistoetsen en/of vaardigheids- en competentietoetsen.

Certificering biedt voordelen voor jezelf én voor je onderwijsinstelling. Krijg inzicht in je competenties, vergroot je inzetbaarheid en draag bij aan het imago van de onderwijsinstelling

We helpen je graag verder

Wanneer je contact met ons opneemt, helpt Caroline je graag verder. Zij verzorgt samen met een trainer of adviseur de intake, waarna er een programma op maat wordt samengesteld en een offerte wordt opgemaakt. Heb je nog andere vragen, ook die beantwoordt zij graag.

Vul onderstaand formulier in of neem vrijblijvend contact op met Caroline Soerjo-Theewis via citoconsult@cito.nl of (026) 352 15 01.

Docenten middelbaar beroepsonderwijs

Goed om te weten: Cito is dé expert in examinering

  • Al 50 jaar nationaal marktleider op het gebied van beoordeling en toetsconstructie
  • Internationaal toonaangevend psychometrisch instituut
  • Wereldwijd erkend en behorend tot de top 5 van toets- en assessmentorganisaties
  • Gespecialiseerd aanbod toetsen en examens voor het onderwijs en het bedrijfsleven
  • Deskundige en ervaren trainers
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken