Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud

'Mijn ruime ervaring in het onderwijs helpt me scholen goed te adviseren over hun toetsbeleid'

Maak kennis met Joost Godschalk. Zijn carrière is hij gestart in het basisonderwijs, maar door de toen ontbrekende werkgelegenheid maakte hij al snel de overstap naar het middelbaar onderwijs als docent natuur- en scheikunde. Gedurende zijn master toetsdeskundige maakte hij kennis met Cito toen collega Cor Sluijter zijn begeleider werd. Diezelfde Cor wees hem op de vacature trainer/consultant bij Training & Advies. Het resultaat mag duidelijk zijn!

Leren en ontwikkelen zit Joost in zijn bloed; Met de overstap naar het middelbaar onderwijs combineerde hij lesgeven met een studie natuurkunde en onlangs heeft hij zijn masterproef afgerond ter afsluiting van zijn masteropleiding.
Joost: ‘Voor het hbo is de methodiek “De toetsing getoetst” (DTGT) ontwikkeld. Deze methodiek helpt instellingen om de kwaliteitsborging en - verbetering van toetsing in kaart te brengen. In het kader van mijn afstuderen aan de master Toetsdeskundige heb ik onderzoek gedaan naar de aanpassingen die nodig zijn om “De toetsing getoetst” geschikt te maken als methodiek voor kwaliteitsborging en –verbetering van toetsing in het voortgezet onderwijs.’

Zijn achtergrond als docent, examensecretaris én de master Toetsdeskundige vormen een stevige kennisbasis die hij goed kan inzetten in zijn werk als trainer/consultant. Hij richt zich naast het voortgezet onderwijs ook op trainingen in en advisering aan het mbo en het hoger onderwijs.

Joost is opgegroeid in Brabant en is daar na wat omzwervingen weer teruggekeerd. Het is mooi wonen in Wouw. ‘Een plaatsje dat eruit ziet zoals het klinkt’, aldus Joost. Hier klust hij veel aan de oude boerderij waar hij samen met zijn vriendin en zijn twee zoons woont. Hij leert zichzelf lassen, is betrokken bij diverse lokale theatergroepen als regisseur en brouwt bier met de buurmannen. Daarnaast heeft hij een grote liefde voor het water. vind je hem vaak op het water. Als beëdigd zeilinstructeur reed hij eerder regelmatig naar Friesland, waar hij het allerliefst weken achtereen doorbracht op en naast het water.

Wil je meer horen over de resultaten van zijn onderzoek, eens sparren over toetsbeleid of toetsconstructie of gewoon een goede brouwtip van Joost? Laat het hem weten, hij helpt je graag verder.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken