Direct naar inhoud
Rick van Lent

"Ik geloof dat je door goede toetsing, de juiste sturing geeft aan de ontwikkeling van de student"

Maak kennis met Rick van Lent. Na de opleiding Economische Wetenschappen en Rechten aan de VL/VU, een carrière als docent in Nederland, vijf jaar lang wonen en werken op Curaçao en de overstap naar het Ministerie van Onderwijs op de Nederlandse Antillen, kwam Cito op Rick’s avontuurlijke pad.

Gedurende zijn tijd op Curaçao werd hij opgeleid door Cito en maakte hij centrale examens voor de Nederlandse Antillen. In Nederland zette hij zijn carrière voort als trainer-adviseur. Rick benadert de materie van zijn trainingen altijd vanuit het perspectief van de student.
“Ik vind dat iedereen recht heeft op goed onderwijs. Bij goed onderwijs hoort een goede examinering. Ik geloof dat je door goede toetsing, de juiste sturing geeft aan de ontwikkeling van de student.”

Rick’s expertises? “Met name toetsconstructie en beoordeling. Mijn collega’s en ik komen helpen om samen tot een zo goed mogelijk examen te komen. En samenwerking is daarbij heel belangrijk. We kijken samen naar hoe we tot valide en transparante instrumenten komen, passend binnen de mogelijkheden die de school heeft.”

Rick wordt er gelukkig van als zijn enthousiasme overslaat op de cursisten en hij mensen écht meeneemt in de wereld van examinering. “Als de boodschap is overgekomen, ben ik tevreden.” Naast zijn werk haalt Rick veel energie uit muziek, reizen, koken en het samen zijn/leuke dingen doen met zijn vrouw en zoon.

Samen met jou gaat Rick graag op zoek naar de uitdaging en de oplossing.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken