Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud

"Naast het bepalen van het doel, vind ik de weg daar naar toe heel belangrijk"

Maak kennis met Michel Hop. Afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog, de afgelopen veertien jaar werkzaam geweest als toetsdeskundige en sinds een paar maanden mag hij zichzelf trainer-adviseur noemen.

Michel Hop werkt al twintig jaar voor Cito en werpt na al die jaren weer zijn blik naar buiten in plaats van naar binnen. “Mijn kracht als trainer is mijn inhoudelijke kennis van het vak. Van zowel toetsconstructie als psychometrie. Na al die jaren zelf als toetsdeskundige gewerkt te hebben, vind ik het mooi om mijn kennis over te mogen dragen aan klanten.”
Michel’s focus ligt tijdens zijn trainingen op het vinden van de kern van de uitdaging.
“Wat is het doel? Waarom is er gekozen voor deze visie? Hoe behalen we samen dit doel? Naast het bepalen van het doel, vind ik de weg daar naar toe heel belangrijk. Om die weg te bepalen, zijn er antwoorden nodig, die we samen gaan vinden om uiteindelijk het doel te bereiken.”

Met een club mensen een doel bereiken geeft Michel veel energie. Voor UNESCO geeft hij samen met collega's, heel intensief, vaak een week lang training. De sessies duren vijf dagen achter elkaar en samen dompelen zij zich onder in het project. “Wanneer we aan het eind van de week samen het doel bereiken, is mijn taak voltooid. Daar word ik heel gelukkig van.”
In zijn vrije tijd krijgt Michel veel energie van kickboksen en hij staat regelmatig te sparren in de ring. Ook als kickbokstrainer.

Met Michel ga je rechtstreeks op je doel af en sla je de handen ineen om de uitdaging aan te gaan.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken