Direct naar inhoud
Docenten voortgezet onderwijs

Cito-adviestraject: versterken basisvaardigheden

Voor directie en teamleiders

Wil je weten wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot de basisvaardigheden van leerlingen op jullie school? Naar aanleiding van het gewijzigde onderzoekskader van de inspectie van onderwijs hebben wij een audit ontwikkeld om dit te inventariseren. Doel is de kwaliteit van onderwijs voor de basisvaardigheden én de effectiviteit van de gekozen interventies zichtbaar te maken.

De audit bestaat uit drie fases:

1. We starten met een intake met de rector/directeur waarin we het proces, de inhoud en de rapportagevorm bespreken, rekening houdend met de wensen van de school.

2. Na akkoord op het proces, de inhoud en de rapportagevorm starten we met het inplannen. Cito vraagt de documenten op die nodig zijn voor de voorbereiding door de auditor. Er wordt vervolgens een programma opgesteld voor de dag van de audit. Tevens ontvang je een link voor een uitgebreider onderzoek onder jouw docenten.

3. Na de voorbereiding volgt de uitvoering: een dag lang gesprekken met leerlingen, docenten, teamleiders, kwaliteitsmedewerkers en management. De auditor stelt vervolgens het rapport op.

Indien gewenst wordt er een datum afgesproken voor de presentatie en nabespreking op school. Hierbij zijn zowel de directie als eventuele teamleden welkom.

Maatwerk met 'Audit in een dag'

Voor dit adviestraject hebben we verschillende varianten. Samen kijken we welke het beste bij jouw school past. Zo kunnen we de audit uitvoeren met twee auditoren van Cito, maar we kunnen het ook samen doen met een auditor van school. We bieden de mogelijkheid om de resultaten met het team te bespreken. Je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen. Belangrijk voor ons is dat we het doen op de manier die past bij jouw schoolsituatie en het beschikbare budget.

Praktische informatie

  • Voor: schoolleiding teamleiders, docenten en leerlingen
  • Locatie: op school
  • Kosten: € 5.150 (2 auditors) of € 3.980 voor alternatieve audit (1 Cito-auditor, 1 co-auditor van school)
  • Duur: doorlooptijd is circa 2 weken

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Schrijf je in!

Nog hulp nodig of meer informatie?

Neem bij vragen contact op. We helpen je graag verder.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken