Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Werken bij Cito

Werken bij Cito

Ben jij goed in het stellen van de juiste vragen?

Opdracht: Schoolexamens statistiek en burgerschap voor de vernieuwde vmbo-examenprogramma’s

Vakgebied: Wiskunde
Tijdsduur: 4 tot 6 maanden
Start: vanaf mei 2023

Momenteel is er een vernieuwing van het curriculum gaande in het voortgezet onderwijs. Onderdeel hierin is de aandacht voor burgerschap. In haar rapport ziet de vernieuwings-commissie voor wiskunde van vmbo mogelijkheden voor burgerschap rondom het beoordelen van kwantitatieve informatie, weergaven van informatie en het beoordelen van wiskundige redeneringen. Binnen het vak wiskunde 1,2 wordt het domein Kwantitatieve informatie en kansen getoetst binnen een schoolexamen.

Deze stage maakt deel uit van een groter project waarin schoolexamens statistiek worden ontwikkeld waarin de doelen van burgerschap aan de orde komen. Met het ontwikkelde materiaal kunnen scholen verantwoorden hoe ze burgerschap vormgeven in het wiskundeonderwijs en wordt statistiek betekenisvol getoetst. De combinatie van burgerschap en statistiek in het vernieuwde examenprogramma is nieuw. Daarom willen we feedback van leerlingen en docenten op het ontwikkelde materiaal. Jouw werk betreft een onderzoek naar de bruikbaarheid van het ontwikkelde materiaal in de ogen van leerlingen en docenten van vmbo-bb, -kb, en -gt.

Wat lever je op?

In deze veelzijdige, praktische stage wordt de literatuur op het gebied van burgerschap en (critical) statistical literacy gecombineerd met het (mede) ontwikkelen van prototype schoolexamen-opgaven voor vmbo-bb, -kb en -gt op het gebied van Kwantitatieve informatie en kansen. Je gaat het ontwikkelde materiaal voorleggen aan leerlingen en docenten en verwerkt deze feedback in een onderzoeksrapport waarin je met concrete aanbevelingen komt.

Wat vragen wij van jou?

Voor deze stage zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven student die goed zelfstandig kan werken. Daarnaast vragen we van je dat jij:

  • wiskunde studeert (hogeschool of universiteit);
  • sterk bent in het leggen van contacten met scholen, leerlingen en docenten;
  • affiniteit hebt met literatuuronderzoek;
  • geïnteresseerd bent in toetsing.

In het onderzoek werk je samen met toetsdeskundigen, constructeurs, leerlingen en scholen.

Nog vragen of solliciteren?

We vertellen je graag meer over deze stage. Neem gerust contact met ons op via hrm-info@cito.nl.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken