Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Ontmoet onze onderwijskundig onderzoekers

Team Onderwijskundig Onderzoek doet - zoals de naam al zegt - onderzoek op het gebied van onderwijskundig meten. Samen met onderwijsprofessionals en universiteiten ontwikkelen ze best practices om te laten zien wat wél en niet werkt. Praktijkgericht én wetenschappelijk onderbouwd.

dr. Eva Poort

Onderwijskundig onderzoeker

Met een achtergrond in taalwetenschappelijk onderzoek begon Eva Poort bij CitoLab aan een nieuwe uitdaging: onderwijskundig onderzoek doen. En eigenlijk is dat zo anders niet. Hoe we taal leren, begrijpen en gebruiken heeft veel in het gemeen met hoe we het beste onderwijs kunnen geven en meten wat leerlingen kunnen en hebben geleerd. Nu zet Eva dus haar jaren van kennis en kunde van (taal)wetenschappelijk onderzoek in om het onderwijs en de toetspraktijk te ondersteunen. En het leuke van onderwijs als onderzoeksonderwerp is dat iedereen er een mening over heeft. Maar alleen door onderzoek te doen, komen we erachter wat écht werkt. Want meten is weten, mits we op valide en betrouwbare manier meten wat de leerlingen weten (en kunnen).

Eva Poort
Het leuke van onderwijs is dat iedereen er een mening over heeft. Maar alleen door onderzoek te doen, komen we erachter wat écht werkt.

Eva Poort, Onderwijskundig onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken