Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

drs. Jasper Wouda

Psychometrisch onderzoeker

Jasper Wouda werkt sinds 2012 bij Cito, bij het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening. Als wetenschappelijk onderzoeker en psychometricus is hij betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten. Zoals de normering, equivalering en onderzoek voor de Centrale Eindtoets, het leerlingvolgsysteem Leerling in Beeld en de NRT (een Engelse toets die veranderingen meet in prestaties van Engelse 15-jarigen op het gebied van Engelse taal en wiskunde). Het leukste aspect van zijn werk vindt Jasper de diversiteit aan werkzaamheden. Hij waardeert de afwisseling tussen data-analyse, nadenken en overleggen over uitdagingen in projecten, programmeren en het presenteren van resultaten.

Jasper Wouda
Meer in het algemeen word ik blij van het idee dat ik iets bijdraag aan kansengelijkheid in het onderwijs.

Jasper Wouda, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken