Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Frank Bais

Psychometrisch onderzoeker

Na een onderzoeksmaster psychologie aan de Universiteit van Amsterdam volgde Frank Bais een promotietraject in survey methodologie aan de Universiteit Utrecht. In maart 2021 promoveerde hij en per juli 2021 is hij psychometrisch onderzoeker bij Cito. Voor team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening werkt hij aan verschillende projecten. Frank houdt zich vooral bezig met het ordenen, bewerken en analyseren van data en het rapporteren van bevindingen.

Frank Bais
Secuur geprepareerde databestanden zijn mijn uitgangspunt. Die analyseer ik vervolgens met verantwoorde methoden en statistieken. Ik denk dat je alleen zo tot solide antwoorden op onderzoeksvragen kunt komen.

Frank Bais, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken