Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Laura Kolbe

Psychometrisch onderzoeker

Laura werkt sinds mei 2022 als wetenschappelijk onderzoeker bij CitoLab. Voordat zij begon bij Cito is ze aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd in traditionele en nieuwe methoden om meetinvariantie te onderzoeken. Voor het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening is ze onder andere betrokken bij onderzoek naar rekenvaardigheid en kansengelijkheid in het onderwijs, maar zet ze zich ook graag in voor externe en internationale projecten.

Laura Kolbe
Ik word erg enthousiast van het idee om mijn kennis en vaardigheden als onderzoeker in te zetten om de kwaliteit van onderwijskundig meten te bevorderen.

Laura Kolbe, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken