Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Iris Smits

Psychometrisch onderzoeker

Sinds 2015 werkt Iris Smits bij CitoLab. Zij heeft in verschillende functies en voor verschillende projecten gewerkt binnen Cito. Eerdere jaren heeft zij als psychometrisch onderzoeker gewerkt voor projecten als de Centrale eindtoets en het Staatsexamen Nederlands als tweede taal (Nt2). Later heeft zij gewerkt als product owner van het datacenter van Stichting Cito (Questify Data Center, QDC) en als accounthouder software van de afdeling psychometrisch onderzoek en dienstverlening (POD). Sinds september 2023 werkt zij als projectleider psychometrie van de doorstroomtoets van Leerling in beeld waar zij verantwoordelijk is voor de psychometrische kwaliteit.

Iris Smits
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken