Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie rennen

Ontmoet onze psychometrisch onderzoekers

De psychometrie is een wetenschappelijke discipline die een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van toetsen en examens. Door het inzetten van methodologische, statistische en wiskundige kennis en technieken zorgen psychometrici ervoor dat er staat gemaakt kan worden op de scores die deze instrumenten opleveren.

dr. Karin Pilz

Psychometrisch onderzoeker

Karin is gepromoveerd in gedrags- en neurale wetenschappen aan de Universiteit van Tübingen en werkt sinds 2021 bij Cito als wetenschappelijk onderzoeker. Karin had een internationale carrière en werkte als onderzoeker aan de McMaster University in Hamilton en de École Polytechnique Fédérale de Lausanne. Als universitaire (hoofd)docent in Psychologie werkte Karin de afgelopen jaren aan de Universiteit van Aberdeen en de Rijksuniversiteit Groningen. In het team Psychometrisch Onderzoek en Dienstverlening is Karin projectleider van internationale projecten. Ook doet ze onderzoek naar o.a. vaardigheidsveranderingen tijdens de coronapandemie en kansengelijkheid, en is ze betrokken bij diverse andere in- en externe projecten.

Karin Pilz
Met mijn werk kan ik een bijdrage leveren aan het bevorderen van gelijke kansen en het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

Karin Pilz, Psychometrisch onderzoeker

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken