Direct naar inhoud
Leerlingen voortgezet onderwijs

Digitale examens vmbo

Tools voor leerlingen

Als voorbereiding op de digitale examens vmbo, kun je prima de examens van 2023 maken in Facet.

Leerlingen voortgezet onderwijs

Digitale examens maken?

  • Veel vmbo-leerlingen gebruiken voor het maken van de examens de computer. Je voert dan in het toetsprogramma de antwoorden van de opgaven op het computerscherm in.
  • Gesloten vragen kijkt de computer zelf na. Jouw docent beoordeelt de antwoorden op de open vragen.
  • Luistervaardigheid is bij talen een belangrijk onderdeel bij het maken van een digitale toets in het vmbo bb en kb. Dit geldt ook voor het cspe waarbij je het theorie-examen maakt met minitoetsen op de computer.

Facet voor vmbo bb en kb

In 2024 maak je de flexibele en digitale centrale examens algemene vakken bb/kb op de computer met het toetsprogramma Facet. Op de website van Examenblad lees je meer over Facet.

Facet voor de kunstvakken vmbo gl/tl

In 2024 maak je het centrale examen voor de kunstvakken muziek gl/gt/tl, dans gl/tl en drama gl/tL met het programma Facet. Het programma presenteert vragen en bronnen. Je schrijft de antwoorden op een papieren uitwerkbijlage. Lees meer op de pagina Instructie kunstvakken vmbo en Instructie kunstvakken vo-vwo.

Voorbeeldexamens

Oefenen in Facet

  • Voor het oefenen met de opgaven van examens in Facet maak je gebruik van de voorbeeldexamens.
  • De correctievoorschriften (en bijbehorende uitwerkbijlages voor de examens muziek) kun je vinden in de eindexamenbank.
  • Voor scholen waar Facet onverhoopt niet werkt tijdens examenafname is een fall-back beschikbaar. Deze fall-back bestaat uit een html-bestand met opgaven en links naar de bronnen (afbeeldingen, filmfragmenten, geluidsfragmenten en teksten). Het is belangrijk om van tevoren ook te oefenen met de fall-back. Lees voor meer informatie de brochure CENTRALE EXAMENS KUNSTVAKKEN IN FACET 2024.
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken