Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud

Oefenen voor het centraal examen vo

Het materiaal wat we maken voor de centrale examens voor vmbo, havo en vwo, ontsluiten we graag. Het maken van een oud examen kan jou als eindexamenleerling of docent namelijk helpen bij je voorbereiding. Zeker als je je antwoorden ook nog eens zelf kunt nakijken met het officiële correctievoorschrift én met de normering kunt bepalen welk cijfer je behaald zou hebben.

Kies een compleet examen

Je vindt hier voorbereidingspakketten met opgaven, antwoorden en normeringen per niveau, per vak, over de laatste drie schooljaren.

Examens: 2023-2022-2021

Ga naar de pakketten

Filter examenmateriaal uit onze databank

Scroll door onze databank met examens voor vmbo, havo en vwo. Kies uit een van de laatste drie schooljaren, het vak en het materiaal waarmee je aan de slag wilt.

Ga aan de slag met Examenkompas

Hoe handig is het om te weten 'Dit ken ik al' en 'Dit ken ik nog niet zo goed'. Examenkompas, ontwikkeld door CitoLab, is een handige tool daarvoor. Zo kun je je heel gericht voorbereiden op jouw eindexamen vmbo gl/tl, havo of vwo. Meer lezen over Examenkompas.

Naar de tool

Kan jouw organisatie QTI inlezen?

Via de webpagina Wikiwijs.nl kunnen uitgeverijen, elo-leveranciers en andere partijen die QTI kunnen inlezen, opgaven uit eerdere centrale examens als zipfile gratis downloaden en importeren in de eigen applicatie, voor eigen gebruik. Dit betreft eerste tijdvak-opgaven uit papieren centrale examens vmbo, havo en vwo.

Externe informatie

Let op!  Oefenen, ja. Verspreiden van opgaven, nee. Wil je meer weten: klik hier.
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken