Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud

Kunstvakken havo/vwo

Tools en informatie voor leerlingen

Over het centrale examen kunst (beeldend, dans, drama, algemeen) havo en vwo en het examen muziek havo en vwo

Als voorbereiding voor het examen kunst en het examen muziek kun je prima de voorbeeldexamens van 2023 maken. In 2024 gebruik je standaard Facet.

Meer over Facet

In Facet zie je voor het examen kunst de opgaven en bronnen (afbeeldingen, filmfragmenten, geluidsfragmenten en teksten). Je schrijft je antwoorden op door jouw school beschikbaar gesteld papier.

Voor het examen muziek zie je in Facet de opgaven en geluidsfragmenten en voor sommige vragen ook de notenvoorbeelden. Je schrijft je antwoorden op de uitwerkbijlage.

Lees ook de brochure

Uitgebreide informatie over de afname van de examens in Facet lees je in de brochure Centrale examens kunstvakken in Facet.

Voorbeeldexamens

Oefenen in Facet

  • Voor het oefenen met de opgaven van examens in Facet maak je gebruik van de Voorbeeldexamens in Facet.
  • De correctievoorschriften (en bijbehorende uitwerkbijlages voor de examens muziek) kun je vinden in de eindexamenbank.
  • Voor scholen waar Facet onverhoopt niet werkt tijdens examenafname is een fallback beschikbaar. Deze fallback bestaat uit een html-bestand met opgaven en links naar de bronnen (afbeeldingen, filmfragmenten, geluidsfragmenten en teksten). Het is belangrijk om van tevoren ook te oefenen met de fallback. Lees voor meer informatie de brochure Centrale examens kunstvakken in Facet 2024.
Systeemeisen fallback kunst
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken