Direct naar inhoud

"Mensen helpen leren en zien groeien, dat vind ik heel mooi om te zien"

Maak kennis met Sjoerd Crans. Na zijn promotie Wiskunde vertrok Sjoerd naar Sydney voor een postdoc. Na drieënhalf jaar ‘Down Under’ werd het voor Sjoerd tijd om naar de volgende stop te vertrekken: Montreal. Daar stond zijn tweede postdoc op hem te wachten. Zijn avontuur werd voortgezet in Nice en Straatsburg, om na zeven jaar weer terug te komen naar Nederland. Daarna leerde hij veel van acht jaar lang wiskunde docent zijn, maar zijn handen jeukten toen hij de vacature ‘examenmaker’ van Cito zag.

Sinds een paar jaar is hij ook trainer en haalt hij veel plezier uit zijn werk. “Het leukste aan mijn werk vind ik de internationale projecten. Zeven jaar lang droeg ik bij aan een project volgsystemen wiskunde in Kazachstan. Een periode die ik niet snel meer zal vergeten. Tijdens mijn trainingen probeer ik steeds voor ogen te houden wat mijn cursisten nodig hebben. Vanuit de wiskunde ben ik erg structureel. Ik ben wiskundige geworden omdat ik structureel ben, of andersom. Het heeft verband met elkaar.”

Sjoerd is tijdens zijn trainingen altijd op zoek naar het doel van de toets. Hij verliest het doel niet meer uit het oog. “Het doel van de toets is voor mij de basis. Dat is het startpunt voor het avontuur dat we samen aangaan.” Hij krijgt energie van het op weg zijn naar het bereiken van een doel. Met zijn positieve kijk op het leven gaat hij geen uitdaging uit de weg. “Mensen helpen leren en zien groeien, dat vind ik heel mooi om te zien. Dat ik daar dan input aan heb mogen geven, geeft me veel voldoening.”

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken