Direct naar inhoud
Leerlingen primair onderwijs

Het leerlingvolgsysteem van Cito

Op deze pagina laten we jou als ouder graag kennismaken met ons leerlingvolgsysteem Leerling in beeld. Leerling in beeld focust zich op de groei van jouw kind en maakt dit inzichtelijk(er) voor de leerkracht.

Leerling in beeld

Scholen volgen zorgvuldig hoe leerlingen zich ontwikkelen. Daarvoor gebruiken ze een leerlingvolgsysteem (LVS). Het meest bekend is het volgsysteem van Cito. In het schooljaar 2021-2022 introduceerden we een nieuw en innovatief leerlingvolgsysteem: Leerling in beeld. Hierin ligt de focus op de brede ontwikkeling en de groei van iedere leerling. Er is aandacht voor:

  • de cognitieve ontwikkeling (lezen, spelling, woordenschat, rekenen-wiskunde en Engels)
  • werkhouding en leerhouding
  • sociaal-emotionele ontwikkeling en de executieve functies.

Bij Leerling in beeld horen uiteenlopende toetsen, die de leerkracht goed inzicht geeft in de groei van jouw kind. Zo weet de leerkracht precies waarbij jouw kind misschien wat extra hulp of juist meer uitdaging nodig heeft. Zo krijgt jouw kind de beste kans om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Cito helpt kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Daar doen we het voor!

Leeswijzer Leerlingprofiel
Ouderanimatie primair onderwijs

Heeft jouw kind ook ideeën voor verbetering?

Goed om te weten

Toetsen zijn best leuk...

Geloof het of niet, maar veel kinderen vinden het best leuk om een toets te maken. Stress komt vaak vanuit de omgeving. Daarom is ons advies: keep calm en ga ontspannen met de toetsen van je kind om.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken