Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Leerling primair onderwijs

Engels

Je geeft Engels op school. Maar weet je ook hoe goed je leerlingen al in Engels zijn? En op welk gebied elke leerling nog verder kan leren? Engels, onderdeel van pakket Compleet, geeft je inzicht in de Engelse taalvaardigheid van al je leerlingen. Je brengt de Engelse woordenschat en leesvaardigheid van groep 7 en 8 in beeld, op een leuke én snelle manier.

Het Engels van mijn leerlingen loopt zó uiteen. Ik vind het fijn om te zien welke leerling iets meer nodig heeft en welke leerling iets meer uitdaging nodig heeft.
Leerlingen primair onderwijs achter de laptop

Daarom Engels

  • inzicht in Engelse woordenschat en leesvaardigheid
  • inclusief ERK-niveau voor lezen (A1, A2, B1)
  • leuke, korte, herkenbare teksten en af te nemen op elk gewenst moment

Hoe ziet de afname eruit?

  • Leesvaardigheid. Met leuke, korte, herkenbare teksten, binnen één uur af te nemen. Inclusief ERK-niveau (A1, A2, B1).
  • Woordenschat. Met opgaven die de breedte én diepte van de woordenschat bevragen (opgaven met én zonder context) krijg je in 30 minuten de Engelse woordenschat in beeld. De toets is een zogenaamde vaardigheidstoets: het gaat niet om het toetsen van specifieke woorden die zijn behandeld in de les, maar om een indicatie van de grootte van de Engelse woordenschat. De opgaven bevragen woorden vanuit verschillende hoeken om een zo representatief mogelijk beeld van de woordenschat te krijgen.

Digitaal en op papier

  • Digitaal afnemen. Plan de toetsen in via het platform van Leerling in beeld en neem de toetsen af. Vervolgens kun je de resultaten analyseren aan de hand van de rapportages.
  • Papier afnemen. Bestel dan de toetsboekjes voor Engels. Na de afname kun je de resultaten gemakkelijk invoeren en analyseren in Leerling in beeld.

Met rapportages op de groei van groep 7 naar groep 8. En je ziet hoe ver leerlingen al zijn in relatie tot de rest van Nederland.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken