Direct naar inhoud

Over werken met de Leerling in beeld - doorstroomtoets

Jij hebt met jouw school gekozen voor de doorstroomtoets van Leerling in beeld. Wat fijn dat jullie leerlingen onze toets gaan afnemen in februari. Deze pagina is speciaal voor jou en je collega's, om de Leerling in beeld - doorstroomtoets nog beter te leren kennen. Veel plezier!

Op deze pagina vind je steeds meer informatie op weg naar de Leerling in beeld - doorstroomtoets.

Aanmelden voor de doorstroomtoets

De aanmeldingsperiode loopt van 1 oktober tot en met 15 november.

Controleer bij je aanmelding de volgende gegevens:

 • Je schoolgegevens
 • Je contactgegevens
 • Wie de beheerder wordt van de Leerling in beeld-doorstroomtoets. Als jij dit wordt kun je dit aanvinken. Wordt een collega de beheerder? Dan vul je zijn of haar gegevens in. Let op: de beheerder van de Leerling in beeld - doorstroomtoets en straks ook de leerkrachten die zijn toegevoegd aan het platform, zijn bevoegd om te tekenen voor de papieren toetsen.
Aanmelden voor de doorstroomtoets

Webinar over de rapportages van de Leerling in beeld - doorstroomtoets

Meer weten over het lezen van de resultaten en hoe je deze vervolgens met ouders kunt bespreken? Vanaf februari organiseren we op meerdere momenten een webinar over de rapportage van onze doorstroomtoets. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen via de chat.

Liever in je eigen tijd het webinar bekijken? Geen probleem! Meld je aan voor het webinar om een opname te ontvangen.

Aanmelden webinar

Informatie voor ouders

Jouw school gebruikt in februari voor het eerst de Leerling in beeld - doorstroomtoets. Deze toets is niet alleen nieuw voor jou en je collega's, maar ook voor de leerlingen en hun ouders. Daarom hebben we voor ouders een uitleganimatie gemaakt. Daarnaast kun je ze natuurlijk doorverwijzen naar deze pagina voor meer informatie.

Belangrijke data

 • 1 oktober - 15 november: aanmelden voor een doorstroomtoets
 • vanaf het moment dat jij toegang hebt (binnen 3 werkdagen na aanmelding) tot het platform van de Leerling in beeld - doorstroomtoets, kun je leerkrachten toevoegen en alvast de vervolgstappen lezen.
 • vanaf 15 oktober: voeg jouw leerlingen toe en geef aan hoe zij de toets gaan maken (papier of digitaal)
 • tot uiterlijk 6 december: kun je aangeven of jouw leerlingen de toets op papier maken. Voor de digitale toets kun je dit later nog aangeven.
 • vanaf 10 januari: geef in het platform aan wat het voorlopig schooladvies is van je leerlingen. Dit vind je straks dan weer terug op de groepsrapportage.
 • tussen 10 en 31 januari: leerlingen ontvangen hun voorlopig schooladvies
 • 29 januari tot en met 16 februari: leerlingen maken de doorstroomtoets*
 • uiterlijk 15 maart: scholen ontvangen de uitslag van de doorstroomtoets
 • uiterlijk 24 maart: leerlingen ontvangen het definitieve schooladvies
 • tussen 25 en 31 maart: alle leerlingen melden zich tegelijk, met hun definitieve advies, aan op de middelbare school. Leerlingen die de overstap maken naar het vso kunnen zich al eerder met een voorlopig schooladvies aanmelden bij het vso.

* De afname met de papierenversie of een mix met digitaal is op 6 en 7 februari, alleen digitale versie: in de periode van 29 januari tot en met 16 februari.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken