Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
Leerkrachten primair onderwijs

Haal meer uit Leerling in beeld

De interactieve training ‘Haal meer uit Leerling in beeld’ is modulair samen te stellen. Dat wil zeggen dat je vooraf kunt aangeven aan welke specifieke elementen je binnen je team extra aandacht wilt besteden.

De basis bestaat uit het analyseren van de gegevens uit Leerling in beeld, van het dashboard tot de detailanalyse.

Waarom deze training?

Je leert waarnaar je binnen Leerling in beeld allemaal kunt kijken en hoe je deze gegevens kunt interpreteren. Hierbij krijg je diverse handvatten die je daarna gaat gebruiken bij het bekijken van je gegevens in de Leerling in beeld omgeving van je eigen school. Ons advies is om deze training na de eerste afname van leerling in beeld te boeken. Al onze trainingen worden gegeven door Cito Leerling in beeld specialisten.

Tijdens de standaard intake zal gezamenlijk besproken worden of en welke van de modules aan de training toegevoegd worden. De volgende modules zijn beschikbaar:

Klas primair onderwijs

Verdiepende en verbredende modules;

Krijg het brede kindbeeld inzichtelijk: tijdens deze module wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het brede kindbeeld. We leren je hoe de instrumenten Sociaal-emotioneel functioneren en Executieve functies ingezet kunnen worden. Hoe je de antwoorden op de vragenlijst voor leerlingen kunt analyseren en kunt vergelijken met de vragenlijst voor leerkrachten. Daarbij geven we je handreikingen om je handelen in de klas aan te passen.

Groeimeter: met groeimeter krijg je verdieping tot op leerdoelniveau bij zowel rekenen als spelling. Zo kun je nog beter aansluiten bij de individuele leerbehoeftes van het kind. In deze module leer je hoe je groeimeter hiervoor het beste kunt inzetten.

Rekenen basisbewerking: in hoeverre zijn de behaalde scores bij de toets rekenen/wiskunde te herleiden tot bepaalde basisvaardigheden of tot bijvoorbeeld tempo of accuratesse. In deze module leer je alle ins and outs van rekenen basisbewerkingen

Het leergesprek: in deze module laten we je zien en ondervinden hoe je een leergesprek kunt afnemen. Je krijgt handreikingen voor observaties en gaan we dieper in op de handleiding voor het afnemen van een leergesprek. Daarnaast ga je ook het leergesprek actief oefenen.


Leerkracht en leerling primair onderwijs

Praktische informatie en aanmelden

Je volgt deze training bij jou op locatie of bij Cito in Arnhem. Heb je vragen? Neem contact op met adviespo@cito.nl.

Training bij jou op school

Volg de training met maximaal 20 collega's bij jou op school. De training duurt één dagdeel en kost € 1.495,- inclusief reiskosten. Vul het aanmeldformulier in via onderstaande button, dan hoor je snel van ons.

Aanmelden training op school

Training bij Cito Arnhem

Liever alleen of met een klein groepje de training volgen? Kies dan voor een training bij ons op kantoor. Dit duurt ongeveer 3 uur en kost € 199,- per persoon. De trainingsdata vind je in het aanmeldformulier via onderstaande button.

Aanmelden training bij Cito
Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken