Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie programma's

Dito

Effectief Engelse woordjes leren

Als je informatie lang wilt onthouden, zijn twee dingen belangrijk: informatie herhalen en deze herhaling door de tijd verspreiden. Op dit 'spaced repetition effect' hebben we Dito gebaseerd. Een prototype waarmee je effectief Engelse woordjes kunt leren. Dito geeft aan hoe vaak je moet herhalen, en met welke tussenpozen je dat het beste kunt doen.

Bekijk ook innovatiethema De klas van morgen
CitoLab - Dito

Dit is Dito

  • Engelse woordjes leren
  • Af en toe leren, om lang te onthouden
  • Dito bepaalt hoe vaak en wanneer je het beste kunt oefenen
Uit onderzoek weten we dat twee dingen belangrijk zijn als je informatie lang wilt onthouden: informatie herhalen en deze herhaling door de tijd verspreiden. Dat noemen we het spaced repetition effect.

Jonne Visschedijk, product owner en toetsdeskundige, team Prototypes

Wil jij Dito met je klas eens uitproberen? Neem contact op en we regelen toegang

Woordjes leren? Niet vergeten!

Als je voor een toets woorden leert, kun je die snel weer vergeten. Soms vergeet je die al voor de toets is, maar ook na de toets verdwijnt vaak geleerde kennis weer uit het geheugen. Ook als je de toets goed maakte. Dat terwijl het juist de bedoeling is dat je die woordjes leert om NIET te vergeten.

Leren = herhalen

In het prototype Dito kun je woordjes Engels leren. Dito helpt je om dit effectief te doen. Hoe vaak je moet herhalen, en met welke tussenpozen je dat het beste kunt doen. Als je een woordje tijdens het oefenen fout maakt, dan krijg je hem vaker terug te zien. Soms moet je het woord vertalen, soms krijg je het in een zin.

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken