Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie vergrootglas

Effectief gebruik van multimedia in toetsen

Samenwerkingstraject met Open Universiteit

Digitaal toetsen is een blijvertje. Al is het maar omdat het volop mogelijkheden biedt voor de inzet van multimedia (foto’s, animaties, audio-fragmenten en video’s). Maar is het gebruik van multimedia effectief vanuit meetkundig perspectief?

Bekijk ook innovatiethema Ruimte voor ieders talent

Over het project

Samen met de faculteit Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit nemen we in dit project bestaande digitale toetsen onder de loep. We willen uitvinden of, en zo ja hoe, multimedia de psychometrische kwaliteiten van items beïnvloedt. Zo leren we wat wel en niet werkt. En hopen we te komen tot praktische ontwerprichtlijnen voor het construeren van valide multimedia- toetsen.

Hoe zorg je ervoor dat de inzet van multimedia leerlingen niet onnodig afleidt of specifieke groepen leerlingen benadeelt?

CitoLab-werkprogramma 2023

Structureel samenwerken op grote onderwijstopics

CitoLab werkt met een drietal universiteiten aan grote topics in het onderwijs. Het gaat daarbij om structurele onderzoekstrajecten die meerdere jaren in beslag nemen. Dit samenwerkingsverband met de Open Universiteit is er één van. 

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken