Eindexamens 2024:

N-termen kun je vinden op examenblad.nl. Ga hier direct naar onze webpagina voor leerlingen en docenten

Direct naar inhoud
CitoLab - illustratie programma's

Groeimeter

Welke rekendoelen beheers je al?

Met Groeimeter zie je snel welke rekenleerdoelen je leerlingen beheersen én selecteer je makkelijk aan welke doelen ze nog mogen werken. Leerlingen laten op een snelle en speelse manier zien wat ze kunnen. Of je nou een methode volgt of een eigen leerroute samenstelt: Groeimeter helpt het rekenaanbod af te stemmen op waar de leerling aan toe is in zijn ontwikkeling.

Groeimeter is een online platform

  • Leerlingen werken in hun eigen tempo op hun eigen niveau.
  • Korte, gevarieerde toetsen op een tablet.
  • Daarnaast volop praktische opdrachten.
  • Groei is direct zichtbaar. Voor zowel leerling als leerkracht.
  • Leerkrachtdashboard om te monitoren én te plannen.
  • Flexibel in te zetten: voor de hele groep of voor enkele leerlingen. Voor de complete (reken)leerlijn of voor enkele doelen.

Zo werkt Groeimeter

Leerlingen laten zien wat ze kunnen door een opdracht te maken; dit kan zijn in de vorm van een praktische opdracht, zoals iets opmeten of een tekening maken of in de vorm van zeven vragen die online te beantwoorden zijn. Na afloop kunnen ze zelf zien of ze het juiste antwoord hebben gegeven. Zowel leerling als leerkracht zien direct of de leerling is gegroeid. In het overzichtelijke leerkrachtdashboard ziet de leerkracht vervolgens welke doelen leerlingen beheersen en wat volgende doelen zijn om aan te werken.

Groeimeter geeft in korte tijd veel informatie over de kinderen die iets wel of niet (een leerdoel)beheersen.

Leerkracht groep 5, pilot Groeimeter

Testen en ... door naar het onderwijs

In 2017 werkten 25 scholen met Groeimeter. De reacties waren positief, dus de ontwikkeling ging door! Tijdens de eerste pilot kreeg een leerling alleen te zien of een antwoord goed of fout was. Dit hebben we aangepast, waarna we ook gerichte feedback gaven op gemaakte fouten. Ook werkten we aan een nieuw doelenscherm waarmee leerkrachten zelf de volgorde van de leerdoelen konden aanpassen. Deze vernieuwde versie probeerden we eind 2018 uit tijdens een tweede pilot. In 2019 werd Groeimeter overgenomen door Cito BV. Dat heeft ervoor gezorgd dat je Groeimeter nu echt kunt gebruiken in de klas.
Het is leuk dat als je fouten hebt, je na kunt kijken en uitberekenen.

Leerling groep 5, pilot Groeimeter

Medewerker aan telefoon

Kunnen we je helpen?

Stel je vraag via onze kanalen of kijk in de veelgestelde vragen.
Voor scholen: Vergeet niet om het brinnummer bij de hand te hebben en/of in de mail te vermelden, zodat we jouw vraag sneller kunnen behandelen!

Bereikbaar Ma t/m vr 08.30 tot 15.00 uur
Bellen (026) 352 11 11
E-mail klantenservice@cito.nl

Zoeken